tämä on päiväkirjamaista tekstiä ajatuksissani avautuvista asioista aina sopivilla hetkillä. sivun alalaidasta voit tilata sähköpostiisi uutiskirjeen, jonka kautta saat mielenkiintoisimmat päivitykset ja tietoja ajatusvoiman järjestämistä tapahtumista heti tuoreeltaan.

19.6.2006

Juhannusviikko – maagista aikaa Suomen kesässä. Olin viikonlopun Ahvenanmaalla, joka on varmasti niitä hienoimpia paikkoja olla näin keskikesän lähestyessä. Kertasin muutaman päivän Nia White Belt –oppeja ja tunsin olevani uudelleen aivan alussa kaikessa oppimisessa. Ja niinhän minä olenkin. Nyt vasta tietoisesti oivalsin kuinka hieno Nia monipuolisuudessaan on: se on kuin luuranko, johon kiinnittyneitä lihaksia voimme vahvistaa eri keinoin. Eri lihakset tarvitsevat eri aikoina erilaista vahvistusta, eikä Nia määritä sitä ainoaa oikeaa keinoa, vaan esittelee hyviä vaihtoehtoja luottaen kehomme kykyyn valita juuri sen, mitä se sillä hetkellä kaipaa. Toisaalta Nia on myös kuin sidekudos, joka pitää kehomme kasassa, eli se estää meitä hajoamasta kappaleiksi etsiessämme keinoja lihaksistoamme vahvistaa.

Olen tiedostamattani tätä mallia soveltanut hakemalla keholleni oikeaa linjausta MP Pilateksella ja Balletonella, rentoutta ja pehmeytta TaiChillä ja Rosen-menetelmällä, venyvyyttä Shindo-venytteilyillä ja Method Putkistolla, selkeyttä ja rauhoittumista joogalla ja meditaatiolla – tätä listaa voisin jatkaa ja tunnen seuraavaksi tarvitsevani lisää voimaa, taistelutahtoa ja nopeutta, joten TaeKwonDo taitaa olla tutustumislistallani seuraavana. Ennen sitä aion kuitenkin nauttia kesästä, koettaa noudattaa kehoni luontaista rytmiä ja pysyä Niassa, joka siis itsessäänkin tekee kehollemme niin hyvää ettemme muuta tarvitse - joskus voi vain olla hyvä kehitystä nopeuttaakseen valita täsmäkeinoja jollekin tietylle osa-alueelle.. mutta tärkeimpänä kaikessa on aistia omia tuntemuksiamme.


Tilaa uutiskirje sähköpostiin: