tämä on päiväkirjamaista tekstiä ajatuksissani avautuvista asioista aina sopivilla hetkillä. sivun alalaidasta voit tilata sähköpostiisi uutiskirjeen, jonka kautta saat mielenkiintoisimmat päivitykset ja tietoja ajatusvoiman järjestämistä tapahtumista heti tuoreeltaan.

31.12.2010

Tämän vuoden tilinpäätös ei ole osaltani kevyt. Olen nähnyt ja kuullut asioita, joita tietämättä minun todennäköisesti olisi kevyempi elää. Olen tarvinnut nämä kokemukset oppiakseni enemmän sitä, mitä todella on olla ihminen. Täällä suhteellisen turvallisessa hyvinvointivaltiossa ei aina osaa ajatella, mitä tarkoittaa olla tarvehierarkian aivan alaportaalla. Luulen, että kun perustarpeiden tyydyttäminen on uhattuna, niin ihminen ohjautuu enemmän vaistojensa varassa – voi kai sanoa, että meistä tulee eläimiä, jotka keskittyvät pitämään itsensä hengissä. Olen hyväksynyt tämänkin puolen itsestäni.

Positiivinen ajatteluni on välillä ollut koetuksella. Olen ollut turhautunut, surullinen ja vihainen siitä, kuinka riittämätön olen. Välillä olen ollut yksinkertaisista asioista äärimmäisen onnellinen ja moneen kertaan täynnä suurta rakkautta – milloin mistäkin syystä. Olen katsonut taivaalle ja tuntenut viiltävää kipua siitä, että pilvissä leikkivä laskevan auringon valo voi saada aikaan niin kauniin värileikin sielläkin, missä mitään muuta kaunista ei näytä olevan.

Maailma on toivoton ja kuitenkin se on täynnä toivoa. Tulevana vuonna toivon ihmisten entistä enemmän huomaavaan, kuinka media vaikuttaa ajatteluumme. Toivon heidän tajuavan, kuinka tutkimustulokset muuttuvan sen mukaan kuka tutkimuksen maksaa. Toivon heidän oivaltavan kuinka omalla ajattelulla koko kokemusmaailma voi muuttua ja kuinka meidän on itse oltava se muutos, jonka haluamme tässä maailmassa nähdä. Toivon heidän kokevan, kuinka pienillä ystävällisillä teoilla ja eleillä heidän oma elämänsä muuttuu pikkuhiljaa paremmaksi ja kuinka tämä ystävällisyyden aalto voi levitä maailmassa niin, että me ihmiset voimme kaikki kokea elävämme suuressa rakkauden meressä – se aalto on todennäköisesti ainoa, joka voi tämän ihmiskunnan pelastaa täydelliseltä tuhoutumiselta. Siinä minä elän – toivossa ja rakkaudessa.


Tilaa uutiskirje sähköpostiin: