rosen-kehoterapia

rosen-kehoterapia on fysioterapeutti marion rosenin kehittämä itsetuntemusmenetelmä, jossa kosketuksella pyritään vapauttamaan kehon lihasjännityksiä. nämä jännitykset ovat saattaneet huomaamattamme syntyä jossain elämäntilanteessa, jossa heränneitä tunteita emme tuolloin ole syystä tai toisesta pystyneet käsittelemään ja purkamaan. jännityksiä aiheuttaneet tilanteet saattavat olla kaukana menneisyydessä ja täysin tietoisen muistimme ulottumattomissa, mutta kehomme kuitenkin muistaa eikä huomaa ettei jännitys ole enää tarpeellinen. rosen-hoidossa hoitaja kohtaa käsillään jännittyneitä lihaksia samalla voimalla kuin millä ne jännittävät, jolloin ne saavat mahdollisuuden rentoutua. keho vapauttaa vain niitä jännityksiä, joita se ei selviytyäkseen enää tarvitse, joten hoito on hyvin hellävarainen, eikä siinä manipuloida jännittyneitä lihaksia voimalla, vaan hyväksyvästi läsnäolevalla kosketuksella. hoito ei vaadi asiakkaalta mitään, vaan antaa hänelle mahdollisuuden tulla tietoiseksi omista tuntemuksistaan siinä tahdissa mihin hän on valmis.

rosen-menetelmä tekee erityisen hyvää stressaantuneille ja selittämättömistä kivuista sekä kiusallisista lihasjännityksistä kärsiville. se saattaa avata tunnesolmuja, lisätä itsetuntemusta ja käynnistää prosessin, jossa ihminen alkaa pikkuhiljaa muuttua enemmän omaksi aidoksi itsekseen vailla tarvetta piiloutua yleisesti hyväksytyn naamion taakse. minua se on auttanut selvittämään itselleni kuka todella olen ja mitkä asiat minulle ovat tärkeitä, mikä helpottaa valintojen tekemistä elämässä.

hoito kestää noin tunnin, minkä jälkeen sinun on vielä hyvä varata itsellesi hetki kiireetöntä aikaa. yhden hoidon hinta on 60 e (pienituloisilta 50 e) ja voit myös ostaa neljän hoidon sarjan 200 eurolla.

lisätietoa rosen-menetelmästä:
www.rosenterapia.com
www.rosenmetodi.fi